Počátky vaření piva v Nové Pace sahají až do poloviny 13. století, kdy se pivo vařilo v dřevěném pivovaru, který v roce 1536 vyhořel. Přes snahy místních obyvatel byl znovu postaven v současné podobě až v roce 1870. První historická várka piva byla uvařena již během prvního roku otevření. Od dob svého založení se pivo nikdy nepřestalo vařit. Dodnes se výroba opírá o tradiční postupy, kvalitní suroviny, vlastní vodu a slad. Pivo je vařeno pod značkami, které mají vazbu na region Novopacko – např. Kryštof, Kumburák, Granát, Valdštejn. Pivo se prodává v tuzemsku a exportuje se do 35 zemí světa.
Pivovar navíc nabízí i prohlídky, během kterých jsou návštěvníci seznámeni s procesem výroby piva od úplného začátku až po sklepy se zrajícím pivem. Samozřejmostí je i ochutnávka piva.
Součástí pivovaru je i pivovarská restaurace. Restaurace se nachází přímo v prostorách varny. Prostory jsou k dispozici k pronájmu pro konání soukromých akcí a nejsou běžně v provozu. Na základě předchozí domluvy lze zajistit obsluhu, jídlo a pití dle vlastního výběru. V případě zájmu i živou hudbu a zábavný program. Cena za pronájem restaurace na osobu zahrnuje: pronájem, obsluhu a exkurzi. Minimální počet pro rezervaci prostor je 15 osob, popřípadě dle individuální dohody.
Pivovar Nová Paka dále pořádá veřejné akce. Jedná se o prázdninové exkurze, Velikonoce v pivovaru, výroční akce, Den otevřených dveří, Májové slavnosti a Rockový večer.
více na: https://www.novopackepivo.cz/